Rynkiga och hålögda…

…kommer vi alla att bli om vi får förmånen att bli gamla. Läste i DN häromdagen att användadet av Botox fortsätter att öka, och då främst av storstadsmänniskorna. Själv börjar jag bli lite rynkig, det hänger lite mer här och där, de grå stråna börjar bli lite fler och visst är det trist att känna att ungdomens år är över och förfallet snart är totalt. Men gråter jag över det? Nä…jag har accepterat att det här är naturens gång och i stället för att gräma mig så skall jag se det positiva i det, försöka hitta det vackra i det som av många anses vara fult. Jag tänker på fotografen Sune Jonsson och hans många bilder av människor i sin ursprungliga miljö, i deras oglamorösa vardag på landsorten. Han fotograferade även det nordsvenska landskapet där han genom sina bilder visade på  det enkla, karga och ödsliga lanskapet. Denna enkelhet som kan vara så vacker när den får vara oförstörd. Finns det något fult i t ex den natur som människan lämnat orörd, som människan ej satt sina spår i? I mitt tycke, nej!

Vad har då drivit människan till att frivilligt börja använda sig av nervgifter i ett försök att bevara sin ungdom? Att inte kunna se det vackra i det naturliga… I mina ögon är naturligt åldrande något vackert och något njutbart….ta gärna en titt på Sune Jonssons bilder så kanske ni förstår min tanke.

Annonser

~ av Jur kand på januari 31, 2010.

10 svar to “Rynkiga och hålögda…”

 1. Fåfänga lär vi få dras med även i framtiden. Verkar vara nåt mänskligt, typ. Håller med dig om det sorgliga i detta. Bilden visar en viss mördare ur en känd skräckfilm vid namn Scream. Tycker iaf jag. 🙂 Läckert!

  • Nu har jag inte sett Scream men jag tror jag vet vem du menar :).
   Fåfänga kan driva människor till mycket tok, anser jag. Min filosofi är att jag skall må bra, och det gör jag när jag lägger några timmar på att vara i skogen eller göra något annat roligt än att stå framför en spegel och oja mig :). Jag utgår från mitt eget tycke och inte andras….jag tycker synd om de människor som oroar sig över vad andra tycker om dem.

 2. Spännande mönster du fångat på bild. En hålögd varelse eller ett kosmos med svarta hål. Härligt naturligt konstverk naturen skapar och du har sett och fångat denna bit av naturens under, bra..

  /christer

  • Tack Christer, och kul att du hittat hit! Jo, det gäller att lära sig att se dessa ting i naturen, som inte alltid är uppenbara. Ibland passerar man dem ena dagen för att nästa dag helt plötsligt se dem.
   Välkommen åter!
   Mvh
   Erika

 3. Det var en riktigt hålögd lite skrämmande figur du fånat med kameran.
  Snygg bild!
  Det här med botox har jag aldrig förstått mig på. Det kan inte vara bra att spruta in sånt i kroppen. Här blir rynkorna fler och fler, med det är ju så det är. Man åldras…
  Ha en riktigt bra dag!
  /Maria

  • Tack Maria! Hemska typer man kan stöta på i skogen ;).
   Att spruta in ett gift i kroppen för att få bort några rynkor är för mig obegripligt. Dyrt är det dessutom :). Det lär väl visa sig i framtiden vad dessa gifter kan ställa till med, för jag kan aldrig tro att det ej skulle medföra någon negativ bieffekt av det i slutändan.

 4. Jag kanske låter lite ”gammal” (trots min ringa ålder av 27), men jag tror mycket beror på tv, dokusåpor och ”MTV kulturen”. De ”förebilder” som framställs i många program idag har sex ”offentligt”, super, röker och lever ett jädrans liv. När dessa människor syns mycket i media finns det alltid de som tar efter.

  Sen kan ju skönhetsoperering också vara bra, när någon verkligen lider av att inte vara nöjd med sitt utseende. Det finns nog flera sätt att se på saken.

  Läcker bild förövrigt.

  /Niklas

  • Tror också, som du säger, att media påverkar en hel del. Där är ju bl a fotobranschen med modefotograferingen och skvallertidningsbilderna en bov i det hela, med dessa hårt retuscherade bilder som får de unga att tro att det är fel på dem.
   Att det finns folk som skönhetsopererar sig av skäl som gör att de mår psykiskt dåligt över t ex för jättesmå/inga bröst, för stora tunga bröst, ett megastort födelsemärke eller en jättenäsa kan jag förstå, men det är just det där när folk som faktiskt ser bra ut går och förstör sig genom operationer. För oftast är det ju så att har man opererat en sak så hittar man ofta fler fel och vill göra något åt det och så blir det lite av en ond cirkel kan jag tycka. Har människor i min omgivning som beter sig just så. Det blir helt enkelt en fix idé. Däremot har jag som sagt ingen förståelse för Botox mer än i de fall de kan minska ryckningar/tics vid t ex ögonen. Att spruta in ett gift i kroppen för att försöka bevara sin ungdom kan jag dock inte begripa att någon utsätter sig för.
   Må gott ”gamling” ;)!

 5. Ja det är tragiskt med denna utseendefixering, och det värsta tycker jag är att det sprider sig ner i åldrarna. Förhoppningsvis vänder trenden och andra saker blir viktigare. Sune Jonssons bilder har jag sett några av, skall nog kolla närmare.
  En spännande bild du visar, det ansiktet ser verkligen gammalt ut.
  /Jukka

  • Vad trevligt Jukka att du kikade in här 🙂 och tack för din kommentar!
   Det är skrämmande att det, som du säger, kryper ner i åldrarna det här med utseendefixeringen och när det finns så unga som 7-åringar som ska banta och ”fixa” sig…de är ju bara barn… Tragiskt!
   Du ser precis det jag ser i bilden. Kul 🙂
   Välkommen åter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: