Den lilla tjuven…

…har varit på besök hos oss många gånger och hittat på ett och annat hyss. Det har faktiskt varit flera tjuvar, inte bara en, så denna lilla rackare på bild skall inte få skulden för allt :)! De har varit där i olika perioder och avlöst varandra. Ibland har de varit flera och långa perioder har det inte varit någon. Just den här rackaren såg lite anskrämlig ut då den var inne i sin fällningsperiod…långa hårtester som är på väg att falla av och under ligger den fina sommarpälsen. Och nej, den hade inte skabb…den fäller som sagt vinterpälsen!

Vår hund Spunk hade en förmåga att smita ut med sina godsaker och lämnades de ute framåt kvällen så var de givetvis borta dagen därpå.  Nu gick ju vår hund bort när hon endast var 6 månader så det godis som fanns kvar ”ärvde” faktiskt rävarna. Dessa knorrar var utlagda sommaren efter Spunk gått bort och rävarna kom och kikade med jämna mellanrum om det fanns något gott att sno med sig. En natt så hade räven tagit min makes grovgörabyxor med läderskärp, som låg på farstukvisten, och släpat ut dem på vägen :)! Byxorna hittade vi…men skärpet var borta och är aldrig återfunnet :(.  En annan natt vaknade jag av en duns på farstukvisten och gick ut och kikade vad som stod på. Vi hade glömt soporna där…och vem hade tagit hela påsen och släpat  iväg den till grannens garageuppfart och stod och slet i den för att komma åt det smaskiga? Jo, rävström såklart! Gubben min gick över dit för att rädda den stackars räven från magknip och räven smet bakom garaget. John började plocka upp soporna medan jag lyste upp åt honom…vem ser jag då komma fram bakom garaget snett framför John…sur som bara den över att middagen tas ifrån honom? Där står John och plockar sopor och räven är 1 1/2 meter ifrån honom… Det var en syn vill jag lova.

Det är härligt att ha dessa djur omkring sig trots att de kan ställa till med en del hyss…det ger en chansen att få dra lite i smilbanden ibland! 🙂

Annonser

~ av Jur kand på februari 20, 2010.

10 svar to “Den lilla tjuven…”

 1. Haha, tillåt mig skratta men det är roligt att läsa om sånt här tänk vad djur är roliga egentligen. Jag gillade din berättelse och bilden är perfekt där man ser den lite ”räviga” blicken.
  Morgan

  • Visst är de roliga…många hyss kan de hitta på. Man borde sitta uppe någon natt och spana för att se vad de pysslar med när de stryker kring knuten. En sommar försvann och flyttades hundens tennisbollar i stort sett varje natt vi var i stugan. Tror jag vet vem den skyldige var 🙂

 2. Intressant personlig text i kombination med en lika bra bild! Inte alla förunnat att få ta en bild av Mickel. Räven ser ut att må bra. De flesta rävar jag sett i min ungdom har varit ansatta av skabb. Förödande.

  Ha D gott!

  • Visst är det trist med skabb. Det verkar gå i perioder, och verkar dyka upp när det börjar bli stora populationer. Som hundägare är man ju lite orolig men vi har faktiskt aldrig drabbats trots att de som sagt är oss nära inpå de små rävarna.
   Må gott!

 3. Vilken härlig berättelse! 🙂 Din bild är helt underbar! Han har några rävar bakom öronen den har rackarn’ :))
  Ha en fin söndag!
  /Maria

 4. Ja det var en liten rackare till tjuv det där 🙂 Texten kompletterar bilden också. En härlig historia..

  /Niklas

  • Som jag nämnde till Morgan så sker det ett och annat när de små liven är i krokarna! Det är härligt när det händer oväntade saker i ens tillvaro som man kan klassa in i det positiva facket :), vilket jag anser att man kan i detta fall. Tyvärr hade nog många andra reagerat med rädsla och ilska :(…

 5. Det är väldigt många som tror att räv har skabb när dom ser ut så där, när dom i själva verket bara fäller päls. Så det är bra att du fick med det också!

  Härlig bild på den lilla tjuven och visst är det härligt att få le åt dessa underbara individer 🙂

  //M

  • Välkommen till min blogg Malin! Trevligt att du kikade in.

   Så fort man säger att man sett en räv så ylar folk skabb… Har inte sett en skabbräv på många år nu, tack och lov. Det borde i naturböcker finnas även bilder på hur djuren ser ut i sin mindre ”fina” vardag, som just vid fällning, eller då de fått bebisar…då ser de inte kloka ut :).

   Välkommen åter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: