Mer ekorre…

… Jo, jag är ett fan av ekorrar ;). Det har ni kanske redan märkt ni som besöker bloggen regelbundet.

Att komma ett sådant djur nära förfärar många. ”De river ju huset om de kommer in…”, ”De bits”, ”De har ju loppor…” osv osv. 

Vi har som mest haft 5 ekorrar inne i huset samtidigt och de rev INTE ner huset, eller några saker för den delen. De lär sig fort vart de kommer ut igen och blockerar någon annan ekorre utgången (altandörren med glipa i myggnätet) så går de ett varv i rummet och väntar på sin tur, då oftast mumsandes i lugn och ro på en nöt.

Visst kan de bitas…de har ju rejäla gaddar. De kommer ju in i en stor valnöt på nolltid så nog kan de bita rejält om det vill sig illa. Vi har under de år vi haft ekorrar omkring oss (5 år ca) kommit några stycken så pass nära att vi kunnat mata dem ur handen och det har aldrig hänt att de bitit. De verkar ha en fruktansvärt dålig närsyn så de går på känsel och doft när de plockar maten ur handen (oftast en mandel mellan tumme och pekfinger). Ibland luktar man så pass mycket mandel om fingret att de av misstag tagit ett grepp om det i stället för mandeln, men det har varit såååå försiktigt och de upptäcker fort sitt misstag och tar sedan rätt. Kan väl erkänna att första gången var det nervöst eftersom vi inte visste om de skulle bita eller ej, och vid varje ny individ som vi lyckas kunna mata är tanken där, men som sagt det har aldrig hänt och kommer troligen ej att inträffa att de biter till.

Loppor…ja visst har de ohyra…men med alla dessa korrar som passerat inne hos oss och på oss så har vi ALDRIG upplevt eller sett att lopporna övergett värddjuret. Och tro mig, jag har faktiskt första sommaren vid korrebesöken stått med förstoringsglas och kikat på möblerna där de just passerat :), men har aldrig sett något. Nu är jag inte ett dugg bekymrad över det…som sagt ohyran trivs bäst på värddjuret och har ingen anledning lämna det.

Att få uppleva ekorrar så nära är en fantastisk upplevelse som berikar vårt liv enormt. De är härliga individer med en enorm personlighet och de ger en ett gott skratt då och då när de leker pajas :).

Annonser

~ av Jur kand på mars 21, 2010.

10 svar to “Mer ekorre…”

 1. Vad långa örontofsar ekorren har. Ser jag rätt? Undrar vad de har för funktion. Vet du? 🙂 Ännu en läcker ”korre” från dig!

  • Tack Åke! Jodå, du ser rätt! Låååånga är dom…men vad de fyller för funktion har jag inte en susning. Korre har ju dessa tofsar när den har vinterpäls, men om de fyller någon mer funktion än att värma korre om öronen vet jag inte…Fick jag nåt att fundera på 🙂

 2. Fascinerende og søte små vesen, som det av og til blir for mange av her i storbyen vi bor… men fotogene er de og du har ”fanget” den godt!

  • Välkommen till min fotoblogg :)! Javisst är de söta och charmiga varelser. Tack för titten samt kommentaren och välkommen åter! Trevligt med besök från andra sidan Atlanten.
   /Erika

 3. Jag tycker precis som du att ekorrar är mysiga och härliga djur. Sen gör det ju inte saken sämre att de är så himla söta. Jag har lyckats fånge ekorre på bild en gång, men vet en plats där de brukar hålla till så jag hoppas få fler bilder på detta härliga djur.
  Ha de gott!
  /Maria

  • Då har du lite att jobba på då med att fånga de snabba rackarna på bild :)! Lycka till!

 4. Härligt! 🙂 Alltid kul när man kommer nära djuren. Oavsett om det är älgar eller ekorrar! 🙂

  /Niklas

 5. Det är fascinerande, tänk att de kan vara så tama… Vi hyrde en stuga på Gotland för många år sedan, då hade vi en ekorre på altanen… Härliga bilder du gjort på de små liven!!!
  /Marie

  • Tack Marie! Visst är de härliga…ett djur man blir riktigt glad av 🙂
   Ha det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: