Det man tror är enkelt…

Det man tror är enkelt kanske inte är så enkelt när man tittar närmare. I stället kan det visa sig vara väldigt komplicerat.  Det vi tar för givet, det vi inte tittar närmare på, det vi gör varje dag… Titta, så ska du se att det är inte så enkelt som du tror. Gräset…det tar vi för givet, det bara finns där under våra fötter.  Är det så enkelt som det ser ut… 

Morgan Karlsson och jag kom överens om att fotografera varsin bild till ordet ”enkelt” och tolkningen fick vara fri. Att fotografera en bild till ett givet ord är inte så enkelt som det verkar 🙂

Annonser

~ av Jur kand på oktober 24, 2010.

10 svar to “Det man tror är enkelt…”

 1. Jättebra detta Erika, roligt att se och läsa din tolkning till ordet. Våra bilder blev helt olika men vi hade ändå fokus på ordet i våra bilder. Du har tagit en avancerad vacker bild på nått ”enkelt” tycker jag. -Bra jobbat!
  Morgan

  • Tack Morgan för din vänliga kommentar. Ja visst blev det olika, men det är ju det som är poängen 😉
   /Erika

 2. Underbar bild på det fina gräset som vi tar så för givet. Ja, man får tänka till när man ska tolka ord och göra dem till bilder, med det är kul. Är ju med på lite fotoutmaningar ibland och det är inte alltid det lättaste att tolka orden.
  Ha en riktigt bra dag!
  Kramar Maria

 3. Saken är det att allting är otroligt komplex, trots att ens relation till gräset exempelvist kanske är enkel. Mycket fin bild! Gillar kontrasten mellan den mörka dova bakrunden och det färgsprakande frostiga gräset i solen.

  • Tack Aragorn! Visst är det som du säger…så sant så, dels vad gäller det vi har omkring oss, men även att vi som individer inte är så enkla som vi ibland vill påskina.
   Må gott!
   /Erika

 4. Bra intiativ! Vi människor tar mycket för givet. Att solen går upp på morgonen till exempel. Det gäller att ta vara på varenda sekund som livet bjuder på. Men ibland har vi svårt att förstå detta i all stress och måsten. Fin bild på något ”enkelt” som kompletteras med de tänkvärda orden.

  /Niklas

  • Tack Niklas för din trevliga och tänkvärda kommentar! Allt för mycket tar vi för givet, det har jag, som du vet, blivit smärtsamt varse om. Men det kanske är som de säger…inget ont som inte för något gott med sig. Att uppskatta livet på ett annat sätt gör jag nu efter min stora tragedi…tråkigt att det behövdes till någon sådant för att man skall vakna, men bättre sent än aldrig.

 5. Det är alltid bra att ha en tydlig idé innan man gör en bild. Något jag själv fått insikt om på senare tid. Gillar bilden. Det viseulla som tar tag i betraktaren och de ljusa och mörka fälten som avlöser varandra. Fint! 🙂

  • Tack Åke! Jo visst kan det hjälpa att ha en tydlig idé innan beger sig. Är en upptäckt även jag gjort på sistone.
   Må gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: