TACK…

nallebjörnen

Ett stort TACK till Vårgårda fotoklubb och alla eldsjälar som ytterligare ett år arrangerat en fantastisk helg fullspäckad med naturfotografi, Natur 2013. Det är fjärde året i rad jag besökte denna festival och återigen lämnade jag Vårgårda med ett stort leende och känslan av att ha fått en inspirationsinjektion. Tyvärr hann jag inte se alla föreläsningar och bildvisningar då jag även ville få lite tid att gå till sporthallen och se utställningen. För första gången hade jag med en bild på en utställning (se bilden ovan) och jag fick mersmak även om det var en aning nervöst. Ser redan fram emot nästa års festival.

Årets föreläsningar som jag hann med var: Kristoffer Sahlén/N visade underbara bilder från sin närmiljö och dråpliga historier om hur det ibland kan gå till när man jagar den där bilden man drömt om;  Jonna Bergström visade en värld under vatten; Dag Røttereng/NN visade en del time-laps och bilder från Smöla, en ö som har europas största vindkraftspark och kollisionen mellan denna och det i världen tätaste havsörnsbeståndet; Magnus Elander/N hade föredrag om vår påverkan på Arktis och vad som sker när isen smälter; Bilal Chebaro/N, visade fina bilder från sina långväga resor och på slutet visade han bilder från sin närmiljö och jag blev berörd över hur vackert han fångat det som finns nära oss. Vi behöver inte resa långt, eller gå långt, för att finna bilder att fånga med kameran. Kanske inte exotiskt, men likväl mycket vackert; Stefan Oscarsson/N, Ja vad sägen man om denne man med sin härliga förmåga berätta så magmusklerna värker av skratt. Han bjöd verkligen på sig själv och visade hur nördiga naturfotografer kan vara :). Underbart berättat med ett stort inslag av humoristiska bilder; Magnus Lindbom,  hans passion är fjällen och det lyckades han visa på ett alldeles ypperligt sätt med fantstiska bilder men även inslag av filmsnuttar när han visar baksidan av jakten på ljuset och bilden; Ole Jørgen Liodden/NN, visade många bilder från Svalbard och längtan tillbaka dit för min del blev genast stor; Patrik Leonardsson/N reser inte långt då han fotograferar och visar återigen att bilder finns överrallt, precis utanför dörren; och sist ut för denna festival var John Hallmén som utsågs till Årets naturfotograf 2013, av Naturvårdsverket, och som visade sina fantastiska makrobilder där en helt ny värld öppnar sig. Fascinerande färger, mönster och utseende på våra insekter i närbild gör att de helt plötsligt blir mindre avskräckande för mig 🙂

På kvällarna var det middag och mingel i glada vänners sällskap. Längtar redan till nästa års festival! Ni kommer väl då? 🙂

Bilden ovan är tagen i juni detta år, i Vargas gömsle i Hälsingland, en mulen natt när det första ljuset börjar komma.

Annonser

~ av Jur kand på november 5, 2013.

5 svar to “TACK…”

 1. Kan bara hålla med dig. Har varit på festivalen varje år sen 2006 tror jag och det är verkligen en vitamininjektion så här i höstmörkret. I år hade vi inga bilder med på utställningen men en alldeles färsk bok istället 🙂 (PhotoNaturas Nära). Troligen sågs vi i publikhavet utan att känna till varandra. Det är ju betydligt fler ”tjejer” i publiken än på scenen.

  /Anna

 2. Vad roligt det låter och en dag ska jag besöka denna festival. Och som det låter är det fullspäckat med alla aktiviteter att hinna se och lyssna till. Och jag hoppas att det blir fler tjejer som får komma upp på scen och berätta deras historia.

 3. Först och främst en utomordentligt välkomponerad och vacker björnbild! Snyggt! Låter som festivalen var lyckad – hade gärna varit där om tid och ork hade funnits. Hoppas nästa år inte är lika intensivt, då ska jag besöka festivalen och bara njuta av fina bilder och ha roligt med bekanta. Ha en bra vecka!

 4. Vårgårdafestivalen är en höjdpunkt på året. Kul att ses. Självklart ska du satsa på en egen utställning nästa år!! 🙂
  /P

 5. Håper jeg kommer dit en dag.
  Nydelig bilde.
  Fra Hilda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: